Sawadee kaa! Het Bankok kwartet.

3 September: voor ons een vertrek vanuit Hong Kong, voor Ilse en Eric een vertrek vanop Zaventem met een tussenstop op Schiphol. Beide trajecten met eenzelfde bestemming: Bankok! Spanning. Veel emoties. Eindelijk een stukje thuis weerzien. Nog 16 uurtjes aftellen. Snel oogjes dicht, dan is de ochtend, en ook hun aankomst, sneller daar!

Ontbijt met lange tanden, geen berichtje van een veilige landing van onze bezoekers, seconden gaan maar langzaam voorbij. Even een traantje laten omdat de spanning te snijden is. En dan is het langverwachte moment daar: Ilse en Eric rijden in een tuktuk tot voor het hotel. ‘Ilseeeeeeeee!’

Ondanks de vermoeidheid en de jetlag was iedereen om de beurt een spraakwaterval over wat er de afgelopen twee maand was gebeurd. Wat fijn om zoveel over het thuisfront te horen. Wat fijn om eventjes terug thuis te zijn.

Na het middagmaal werden Ilse en Eric onmiddelijk gedoopt in de Aziatische way of life tijdens een wandeling door de stad. Met een riviertaxi verkenden we de stad vanop het water. Verder met de tuktuk naar chinatown, waar ilse leerde dat je in azie moet afdingen 🙂 de straatstalletjes met eten werden geïnspecteerd, maar wijselijk overgeslagen. Ook wijslijk snel in bed gekropen, om fris aan de komende 3 dagen te beginnen.

Vroeg in de ochtend kwam Nut ons oppikken voor onze dagtrip naar Ayutthaya. Van tempel naar tempel ruīne, van een staande naar een liggende naar een zittende naareen onthoofde buddha. Mooi Mooi Mooi! En ook lekker lekker lekker. Nut voederde ons gefrituurde banaan, lychees, silk candy (snoep dat doet denken aan suikerspin, maar dat met de hand getrokken is, haarfijne sliertjes suiker die je in een zout pannekoekje rolt, jum!), wierrook snoep (precies zand met de smaak van wierrook, not so jum) en tijdens de lunch pikant lokaal eten. Op weg naar de volgende tempel merkten we dat Eric zijn bril had achtergelaten in het restootje. Ooh neee! Snel terug! Oef! Ze hadden hem achter de toog gelegd! Lucky Eric!

image

image

image

image

Na nog wat tempels terug huiswaarts. We hadden nog net tijd genoeg om een frisse duik te nemen in het rooftop zwembad. Na de douche waren we klaar om the streetfood van bangkok te ontdekken. Wat schafte de pot? Pad thai, een noedelgerecht natuurlijk!
Chop chop chop en klaar! En cheap cheap cheap :-)!

image

Na een korte tuktukrit arriveerden we bij ‘the grand palace’ een groot complex met de koninklijke vertrekken en een aantal tempels. Ontzettend mooi, veel goud, gekleurde weerspiegelende tegels, gedetailleerde standbeelden en muurschilderingen, wondermooi!!! Wel lekker kitcherig 🙂 daarna volgde de chatuchak weekend market. Daar een topje, een aantal tshirts en een hemd gescoord 🙂 ook lekker cheap cheap cheap! Onze oververhitte lijfjes vonden verkoeling in het rooftop zwembad. Die avond hebben we de allerbeste padthai van thailand gegeten, again, noedels!

image

image

image

Vroeg uit ons nest, de flower market verwachtte ons! Beetje teleurstellend… dan maar een lekkere thee/smoothie in een fancy design hotel met uitzicht op de rivier en de wat arun om ons wat wakker te krijgen 🙂 daarna verkenden we de wat po, een tempel die beschouwd wordt als de eerste thai massage universiteit. Dat moesten we dan ook even uittesten! Tom en ik genoten van voetmassage, terwijl ilse en eric hun hele lijf onder handen lieten nemen. Toch wel even wennen aan dat harde duwen (accupressuur) en trekken! Nog even wat meer geshopt in het shopping-district van de stad om daarna het Jim Thompson house te bezoeken. Een echte aanrader. Een traditioneel thais huis gevuld met kunst. Een echte aanrader! De avond sloten we af op een hoogte van 250 meter in de Sirocco Skybar. Wat een uitzicht! Wat een zonsondergang! Zijn dure prijskaartje (15€ voor een cocktail) wel waard!

image

image

image

Die ochtend kwam het onvermijdelijke: afscheid nemen. Toch wel zwaar.  Even proeven en als je de smaak te pakken hebt nemen ze het snoepje weer af. Wat traantjes gelaten. Ilse en eric reisden verder naar Singapore, Java, Bali en Gili, Tom en ik reisden naar Koh Chang, een eiland/natuurreserrvaat aan de grens met cambodja.

Plaats een reactie